Известие

Collapse
No announcement yet.

Смяна радиаторче парно - 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Смяна радиаторче парно - 156

Здравеите. За да се смени радиатора на 156тс. Сваля ли се цялото табло. Ако някои е свалял да содели

Здравей колега, преди около година и аз събирах информация за тоя радиатор ... Общо взето всички мнения които намерих бяха за разглобяване на таблото, както и на централната конзола, и въздуховодите под централния тунел ... Накрая попаднах на едно мнение в англииския форум, че е възможна смяната и без цялото това рзаглобяване и аз реших да се пробвам - махнах само централната конзола и въздуховодите, след което разглобяването става от долната страна, голям гърч е, но става. Радиаторчето е най-отдолу и е закрито с един пластмасов капак, който се държи от 10-11 болтчета, успееш ли да ги развиеш - разкачаш тръбите откъм двигателя и издърпваш радиатора навътре. Най-гадно е едно болтче което е точно между двете тръби, там се работи само пипешком, разстоянието е около 2 см. Правя уговорката че това е за 156 с фейслифт и лично съм го правил, предполагам че и аз преди феислифта е възможно ... На мен процедурата ми отне около 3-4 часа с много висене на челна стойка, може някой колега да каже как е с разглобяване на таблото и дали си е заслужавал гърча от моя страна
    Alfa Romeo 156 1.9 JTD 2002

Comment

Потвърждавам.Сменял съм го само с разглобяване на централната конзола.Сменя се за около 5 часа.
      Sportwagon 2.0 T.S

Comment

Working...
      X